Правителството днес предложи полковник Венелин Венев да бъде назначен за директор

...
Правителството днес предложи полковник Венелин Венев да бъде назначен за директор
Коментари Харесай

Правителството предлага Венелин Венев за шеф на военното разузнаване |

Правителството през днешния ден предложи полковник Венелин Венев да бъде назначен за шеф на работа " Военно разузнаване " и да бъде почетен с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

Окончателното решение е на президента - той би трябвало да издаде декрет за назначението на Венев.

Досега служба " Военно разузнаване " се ръководеше от и.д. шеф - полк. Велко Атанасов, само че Румен Радев не издаде декрет за непрекъснатото му назначение.

Днес държавното управление реши също така 1 август да бъде заличена длъжността шеф на дирекция " Комуникационни и осведомителни системи " във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел - поради приключване на мандата за заемането й. Досега бригаден военачалник Васил Събински е заемал тази служба, предлага се той да бъде освободен от поста.

Министерският съвет одобри също решение за предложение до президента за издаване на декрет, с който да освободи генерал-майор Иван Лалов от длъжността „ Заместник-командващ на Съвместното командване на силите “ и от военна работа, считано от 9 август - поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР